Kontura är ett konsultbolag som utvecklar egna koncept genom forskning och utveckling. Vår managementkonsultation ger god inblick i de utvecklingsbehov som företag och organisationer brottas med. Kursutbudet är ett axplock ur Konturas kompetens både som konsulter och som utbildare.
Inom de flesta ämnesområdena finns dels frukostseminarier som ger en inblick i ämnesområdet, dels en fristående utbildning över 1-2 dagar som ger fördjupning inom ämnet.
Samtliga utbildningar levereras också internt i företag och offentlig förvaltning. Vi har stor erfarenhet av att skräddarsy utbildning till kundens behov och av att använda utbildningsinsatser för att påverka organisationskultur vid sammanslagningar och koncernbildningar.
Ring oss på 08-56460990 eller skicka oss ett meddelande så kontaktar vi dig!
Kommande kurser
Öppna Programmet Hållbara Chefer®
12 dagars chefsutbildning
9-10 april 2024
Ledarskapsutbildning som levererar mätbara resultat
Vår ettåriga ledarskapsutbildning Hållbara chefer® är förmodligen Sveriges mest genomforskade. Den bygger på Bliwa-projektet där 96 chefer som gick programmet mättes mot en kontrollgrupp. 10 år senare har deltagarna följts upp med bestående effekter. Kontura har dessutom mätt effekterna sedan 2010 på varje deltagare, både genom självskattning och genom deltagarens chef. Vi ser en genomsnittlig utveckling på 17%, vilket är väldigt högt i dessa sammanhang. Programmet ger en god bild av det organisatoriska sammanhang som chefen verkar i, med fokus på hur du leder verksamhet, förändringar, medarbetare och deltagaren själv.
Mer än 800 chefer har gått det evidensbaserade chefsprogrammet Hållbara Chefer®. Vi har en stor kunskapsbank kring hur man på bästa sätt bedriver ledarskapsutbildning. Vi vet vad ni chefer brottas med för problem i vardagen!
Kreativt och innovativt ledarskap
2-dagarskurs
TMP-handledarutbildning
1-dagskurs
Chefskap för välfärdens nya förutsättningar
1-dagsseminarium
Träning i att ställa krav
1-dagskurs
Scandinavian Management – tillitsbaserat ledarskap
1-dagskurs
Girot® – att leda förändringsprocesser mot ett mål
2-dagarskurs
Tidigare kurser
Träning i att ställa krav
10 mars 2022
Pris: 3 900 kr inkl. lunch, kaffe och dokumentation (exkl. moms)
Träning i att ställa krav – 10 mars 2022
Du får konkret och praktisk träning i hur du utformar att säga nej, ställa krav och sätta gränser i ditt arbete med medarbetarna på ett tydligt, men inte kränkande sätt.
Genom upprepad träning av samma situation, (som du själv väljer), får du pröva olika sätt att hantera den och hitta det sätt som passar just dig med de förutsättningar som är dina. Till din hjälp får du olika verktyg och en tydlig struktur på hur du genomför denna typ av samtal.
Du bättrar på ditt självförtroende och lär dig konstruktiva förhållningssätt, vilket hjälper dig att vara saklig och inte hamna i olyckliga känslomässiga konfrontationer med dina medarbetare och att inte fly ur situationen.
Du lär dig vad ”assertiveness” är och du lär dig skillnaden mellan att vara tydlig i dina budskap eller att bete dig aggressivt.
Lär känna dig själv
5 halvdagars digital kurs
30 mars 2022
Pris: 15.000 kr exkl. moms för hela kursen
Lär känna dig själv – kursstart 30 mars 2022
Skapa en tydligare bild av dig själv, förstå hur andra ser på ditt ledarskap och vad du kan göra för att bli en ännu bättre, modigare och tryggare chef i mötet med dina medarbetare. Under 5 halvdagar får du en rad olika bilder som beskriver dig: en 360 graders feedback via verktyget Chefsprofilen, intervjuer med din chef, kollegor och underordnade samt egen reflektion kring hur du själv ser på dig själv. Allt knyts samman med en jämförelse mellan din bild och andras bild av dig till samt hur du ökar din självkänsla för att ha en mer välgrundad bas i tillvaron.
- 30/3 förmiddag – självkänsla, självförtroende, självsäkerhet
- 31/3 förmiddag – min egen bild av mig (5 sidor)
- 26/4 förmiddag – andras bild av mig med hjälp av 360° Chefsprofilen
- 27/4 förmiddag – integrering – vem är jag? Min självbild
- 13/5 förmiddag – Vad vill jag förädla/utveckla? Vad vill jag tona ned?
De horisontella processerna
mars 2022 (datum fastställs senare)
Föreläsare: Tomas Gustavsson
Plats: Stockholm
Pris: 5500 kr exkl moms
Anmälan via epost: office@kontura.se
De horisontella processerna – Agilt arbetssätt
Vill man öka effektiviteten i processerna (som det mesta av allt arbete vi bedriver använder sig av), måste varje grupp när de tar över, kunna bygga vidare på det som redan är gjort. Detta är utgångspunkten. Varje grupp ska få rätt underlag för att möta det uppdrag man fått – inte behöva börja om, när den tar vid efter en annan grupp.
Genom att synliggöra det som händer i övergången mellan grupperna kan behoven hanteras. Med stöd av digitaliserade verktyg ökar konkretiseringen av vad som händer och arbetet kan styras av de behov den grupp som tar över har. Då kan det första teamet lägga upp sitt jobb så att det möter team tvås behov vid överlämnandet.
Man talar om ”agila tåg” (agila = smidiga) med olika vagnar där varje vagn representerar ett team. Fokus ligger på kopplingarna i tåget. Annars har man bara ett antal vagnar, inte ett tåg som hänger samman. En verklighet som finns på många arbetsplatser. Den extra kostnad som denna oförmåga att koppla samman hela processen utgör, vill vi alla lägga på viktigare ting. Men hur kommer vi dit?
Detta talar Tomas Gustavsson om. Han har i sin doktorsavhandling följt arbetet i tre olika organisationer, identifierat styrkor och svagheter och konstaterar att människan är den viktigaste länken att skapa begripliga, motiverande och engagerande verktyg för.
Webinarier
Se vårt seminarium om Team management Profile i efterhand
Gunnila Masreliez Steen, från Kontura International och styrelseledamot i Sveriges Managementkonsulter, höll i ett seminarium den 21 oktober där hon beskrev TMS innehåll och hur det är uppbyggt, hur man kan använda verktyget för att utveckla chefer eller bedriva teamutveckling.
Områden som belystes under seminariet var bland annat:
- Vad ska man ställa för krav på forskningen bakom ett instrument?
- Vad är TMS och hur kan man använda det, både för individ- och teamutveckling?
- Hur kopplar man TMS till arbetsprocesser?
- Hur bemannar jag ett team för ett visst uppdrag?
Mer information om TMS finns hos Kontura: https://www.kontura.se/tmp/